Smycken

Unika och handgjorda smycken i äkta silver. Ett familjearv...


Precis som kläder är smycken ett sätt att kunna uttrycka sin personlighet och jag har provat flera olika smyckesmärken för att hitta det där lilla extra...

Min lillasysters farfar Erik Evaldsson var silversmed när han levde. Han livnärde sig på att tillverka och sälja silversmycken och annat han gjorde i silver och gjutgärn. Han var även lärare och höll kvällskurser i silversmide. Smyckena åkte han runt och sålde på olika hantverksmarknader.

1987 fyllde min hemstad Ronneby 600 år och då var Kungen och Drottningen på besök. Erik fick då äran att överlämna en gåva från staden som han hade gjort. Det året fick även alla barn som föddes ett litet hängsmycke av Erik som minne av stadens jubileum.

När Erik dog ärvde min lillasyster ALLT det som fanns kvar av hans silver och alla smycken bla. Så för att hjälpa min syster säljer jag nu bara hans smycken i butiken. Det är otroligt fina och unika smycken som inte finns i massupplaga. Och Erik var väldigt före sin tid så det finns en del smycken som verkligen sticker ut och är personliga. Det finns ringar med äkta stenar, halsband, armband och örhängen. Så vill Du ha något unikt och med väldigt mycket känsla bakom är Du välkommen att komma och tita på Eriks fina smycken.

Från min butik